Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@03:44:50 GMT

۵۰ درصد اقتصاد کشور از مالیات معاف است

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۲۲۶۸

به گزارش فارس، محمد مسیحی، رئیس شورای عالی مالیاتی کشور، امروز در همایش نظام مالیاتی در دانشگاه امام صادق(ع) اعلام کرد: از قانون مالیات بر ارزش افزوده، خودم دفاع کردم. در قانون جدید که در سال 87 تصویب شد، برخی از خلأهای قانون قبلی رفع شد و امروز این قانون قابل دفاع‌تر شده است، اما در عین حال قرار نیست که یک قانون مالیاتی مشکلات دو عالم را حل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما نمی‌خواهیم همه نابسامانی‌ها را با مالیات حل کنیم که البته خود مالیات هم متأثر از نابسامانی‌های اقتصاد است.

به گفته رئیس شورای عالی مالیاتی کشور، برخی از منتقدان قانون مالیات ارزش افزوده به جای اینکه به برخی کاستی‌های مالیات و یا برخی بدسلیقه‌گی‌های مجریان انتقاد کنند، مطلق می‌گویند این قانون باید حذف شود، در حالی که به نظر من قانون مالیات بر ارزش افزوده کارکردهای خوبی دارد، از جمله اینکه توانست شرکت‌های صوری را شناسایی، تولید زیرپله‌ای را نمایان کند و اینکه اقتصاد کشور در بخش تولید رنج می‌برد و رابطه بین تولید و مصرف را شفاف‌سازی کند.

مسیحی گفت: منتقدان به جای اینکه مشکلات را مطرح و راه‌‌حل‌ها را ارائه کنند می‌گویند باید مالیات ارزش افزوده حذف شود. اما در عین حال قانون مالیات بر ارزش افزوده باگ‌‌ها و خلأهای اقتصاد را برجسته کرد و همان‌گونه که آقای مروی هم گفت نظام مالیاتی کشور نیاز به مالیات ارزش افزوده و مالیات بر مجموعه درآمد یا PIT دارد، اما اجرای این مالیات نیاز به داده‌های قابل اتکا در اقتصاد دارد و بدون داده‌های مطمئن نمی‌توان PIT را اجرا کرد.

رئیس شورای عالی مالیاتی کشور در مورد فرار مالیاتی گفت: همین که 50 درصد اقتصاد از معافیت و یا شبه‌معافیت مالیات برخوردار است، 50 درصد دیگر هم به سمت معافیت می‌رود و یا اینکه تمایل داشته باشد مالیات ندهد یا کمتر بپردازد و یا اینکه به تعویق اندازد، در  حالی که اجتناب از پرداخت مالیاتی صدمه کمتری از فرار مالیاتی ندارد.

مسیحی گفت: در خطاب‌های مولا علی(ع) در مورد اقتصاد آمده است؛ محور اصلی اعتماد عمومی به فعالان اقتصاد است که هزار سال بعد از آن آدام اسمیت هم گفت مالیات باید بر مبنای اعتماد و عدالت باشد.

وی گفت: سیستم‌های مالیاتی بسیار خوب است. این سامانه‌های مالیاتی در واقع براساس کنترل داخلی، سازمان‌یافته است، اما در عین حال بشر منفعت‌طلب همین سیستم‌ها را هم زیر پا می‌گذارد، بنابراین در بحث عدالت اجتماعی باید فراتر از سیستم‌ها و بهتر از آن عمل کنیم، چون مالیات قبل از اینکه یک متغیر کمّی باشد، یک متغیر کیفی است.

به گفته مسیحی، سطح توقع را باید بالا ببریم. استفاده تدریجی و براساس اهمیت از سامانه‌های مالیاتی باید انجام شود.

وی در مورد قانون سامانه‌های مؤدیان و سامانه فروشگاهی گفت:‌مقدمه واجد این کار اعتماد عمومی فعالان اقتصادی است و همچنین تقویت مالیات کسر در منبع درآمدی است. سامانه مؤدیان در مورد نحوه اجرا و مدت زمان اجرا و کارکرد آن مناسب است و باید منتظر سامانه‌های پیشرفته‌تر باشیم.

رئیس شورای عالی مالیاتی کشور گفت:‌ در هیچ‌جا سیستم‌ها جای حسابرس را نمی‌گیرد. سیستم یک ابزار و کمکی دراختیار حسابرس است و باید سیستم‌ها براساس داده‌های قابل اتکا باشد.

مسیحی در مورد مالیات علی‌الرأس نیز گفت: مالیات علی‌الرأس به مفهوم گذشته حذف شده است و حسابرسی و حسابداری چیزی جز برآورد نیست، اما باید برآورد منطقی باشد. به عنوان مثال؛ استهلاک ساختمان باید براساس منطقی تعریف شود که مثلاً 10 یا 11 سال باشد، اما در جایی که داده‌های قابل اتکا وجود ندارد باید برآورد کنیم و برآورد هم باید منطقی باشد.

مسیحی همچنین گفت: تفریح فرزندان اشخاص پولدار بلای جان پدران شده است. مثلاً در کشورهای دیگر فرزندانی که جت شخصی دارند باعث مالیات سنگین برای پدرانشان شده‌اند. اما در فرانسه 95 درصد مالیات‌ها بر مبنای ابرازی است و اخیراً دولت فرانسه اجازه سرکشی به صفحات اشخاص در فضای مجازی پیدا کرده است. باید در کشور ما هم نظام مالیاتی اجازه سرکشی داشته باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک اقتصاد معاف مالیات آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک رئیس شورای عالی مالیاتی کشور قانون مالیات ارزش افزوده سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۲۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان مالیاتی، از مجموع درآمد‌های مالیاتی یک‏ماهه امسال، ۳۱ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان (معادل ۵۶ درصد) از محل مالیات‌های مستقیم شامل مالیات بر اشخاص حقوقی با ۱۸ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان، مالیات بر درآمد‌ها با ۱۱ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان و مالیات بر ثروت با یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان است.

همچنین بیش از ۲۴ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان (معادل ۴۴ درصد) از محل مالیات بر کالا‌ها و خدمات وصول گردیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲ درصدی را نشان می‌دهد.

در یک ماهه سال ۱۴۰۳، سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود یک هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی، حدود ۹ هزار و ۶۹۴ میلیارد تومان است

بر اساس گزارش عملکرد سازمان مالیاتی در فروردین ماه امسال، ۹۴۸ میلیارد تومان مالیات از شرکت‏های صادرکننده مواد خام و نیمه‌خام وصول شده است.

همچنین بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان از محل درآمد حاصل از رسیدگی قطعی پرونده‌های مودیان مالیات بر ارزش افزوده و ۱۸۶ میلیارد تومان از محل عوارض خروج مسافر از مرز‌های کشور در فروردین ماه امسال وصول شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟