Web Analytics Made Easy - Statcounter

معضل معافیت مالیاتی شهرک‌های صنعتی مالیات بر ارزش افزوده، چاقوی دولبه هزینه دعاوی مالیاتی با کیست؟ سامانه مودیان، حلال مشکلات مالیاتی؟

به گزارش اقتصادآنلاین؛ هرچند طی سال‌های گذشته تاکید بسیار زیادی بر افزایش درآمدهای مالیاتی دولت و مقابله با فرار مالیاتی شده است و دولت نیز در این راستا اقدامات بسیاری را اجرایی کرده اما هنوز هم برخی از گروه‌ها نسبت به شیوه مالیات‌ستانی دولت اعتراض دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته برخی، درحالی که بخش تولیدکننده جامعه که نقش گسترده‌ای در پیشروی اقتصاد دارد باید مشمول معافیت‌هایی بشود، اما با این حال برخی قوانین مالیاتی به گونه‌ای طراحی شده که در نهایت به ضرر این بخش حیاتی اقتصاد است.

معضل معافیت مالیاتی شهرک‌های صنعتی

در همین رابطه، روحانی فرد، عضو کارگروه مالیاتی مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم و اعطای برخی معافیت‌ها به بخش‌های تولیدی گفت: متاسفانه این قانون به صورت تحلیل درآمده و به طور قطعی نظری درباره اینکه یک شهرک صنعتی باید در چه فاصله‌ای باشد تا مشمول معافیت شود یا نه، وجود ندارد.

وی ادامه داد: ما پیشنهاد می‌کنیم که همچون موضوع مناطق کمتر توسعه یافته، سازمان امور مالیاتی لیستی از شهرک‌های صنعتی معاف و مشمول این ماده را اعلام کند.

مالیات بر ارزش افزوده، چاقوی دولبه

در واقع مالیات بر ارزش افزوده یک نوع مالیات مصرفی است که مصرف‌کننده هنگام خرید کالا یا خدمات آن را بر روی قیمت کالا پرداخت می‌کند و فروشندگان موظف هستند این مبالغ را جمع‌آوری کرده و آن را به نظام مالیاتی پرداخت کنند.

این مالیات در بیش از ۱۲۰کشور جهان وضع می‌شود و منبعی برای کسب درآمد دولت است. در کشور ما نیز که با وضع تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی عدم اتکا به این درآمدها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است بهبود وضعیت نظام مالیاتی در کنار ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید مورد توجه قرار گرفته است.

اما با وجود تمام مزایا و اهمیتی که اجرای این قانون برای نظام مالیات ستانی کشور در بر داشت، به نظر می‌رسد در روند اجرای ایرادات و نواقصی وجود دارد که کار را برای تولیدکنندگان مشکل کرده است.

برای مثال در بخشی از حوزه‌ها، تولیدکنندگان معتقدند به جای اینکه این قانون به نفس خود عمل کند که گرفتن مالیات از مصرف کننده نهایی است؛ اما در عمل به دلیل برخی مشکلات و معافیت‌هایی که به محصول نهایی می‌خورد، این تولید کننده است که مالیات را پرداخت می‌کند!

هزینه دعاوی مالیاتی با کیست؟

یکی دیگر از مشکلاتی که در زمینه مالیات برارزش افزوده و هم مالیات برعملکرد وجود دارد، تشخیص ممیزهای مالیاتی است.

روحانی فرد در رابطه با این موضوع تاکید کرد: گاهی اوقات ممیزهای مالیاتی، برگ مطالباتی را صادر می‌کند که با واقعیت تطابق ندارد. حال اگر شرکت‌ها به این موضوع اعتراضی بکنند و رای به نفع آن‌ها صادر شود، مشخص نیست هزینه‎ای که این شرکت‌ها برای ابطال تمبر و وکیل کردند باید توسط چه کسی پرداخت شود؟ در حالی که در دعاوی حقوقی پرداخت این هزینه‌‎ها بر عهده طرف بازنده است.

وی افزود: بنابراین باید ترتیبی اندیشیده شود تا در مواقعی که شرکت‌ها پیروز دعاوی می‌شوند، این هزینه‌ها توسط سازمان امور مالیاتی پرداخت شود.

سامانه مودیان، حلال مشکلات مالیاتی؟

اما در این بین نباید از اقدامات مفید سازمان امور مالیاتی نیز غافل شد. همانطور که پیش از این، شاهین مستوفی، مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تاکید کرده بود که با اجرایی شدن سامانه مودیان مالیاتی، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد، روحانی فرد نیز در این رابطه خاطرنشان کرد: ایجاد این سامانه از جمیع جهات اتفاق خوبی است و به تسریع مطالبات و دسترسی راحت کمک خواهد کرد. البته هنوز برخی اطلاعات قدیمی بر روی سامانه بارگذاری نشده که امیدواریم این موضوع نیز به زودی نهایی شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مالیات مالیات ارزش افزوده مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۳۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۷ هزار تن قیر رایگان به شهرداری‌های استان زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید خلجی اظهار کرد: دریافتی شهرداری‌های استان از اعتبارات ارزش‌افزوده مناسب است. در سال ۱۴۰۲ مجموع دریافتی شهرداری‌های استان از محل اعتبارات ارزش افزوده استانی و ملی ۱,۳۶۰ میلیارد تومان بود.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان از اختصاص قیر رایگان به شهرداری خبر داد و گفت: در دو سال گذشته ۱۷ هزار تن قیر رایگان و ۱۷۱ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین به شهرداری‌های استان اختصاص یافته است.

خلجی افزود: این تخصیص در راستای بالا بردن شاخص‌های کالبدی در این محلات و ارتقای سطح زندگی ساکنان محله‌های مورد هدف استان برنامه‌ریزی شده است و شهرداری‌ها موظفند سهمیه قیر را صرف معابر بدون آسفالت کنند.

کد خبر 6099839

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • اختصاص ۱۷ هزار تن قیر رایگان به شهرداری‌های استان زنجان
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده